ՆՁԱԿ
   
   

Ինովացիոն նորույթներ

Գիտնականները ստեղծել են սննդի համը փոխող փայտիկներ

Տարբեր երկրներից հետազոտողների խումբը ստեղծել է սննդի փայտիկներ, որոնք կարող են փոխել ուտեստի համը՝ դարձնելով ավելի կծու կամ աղի։
Համի փոփոխության համար պատասխանում են էլեկտրոդները, որոնք տեղադրված են կաթսայի ծայրերին, որը համակցված է  փայտիկների հետ։ Անսովոր սպասքը հագեցած է ինդիկատորով, որը ճանաչում է ուտեստի համը։
Նորույթը արդեն փորձարկել են 30 կամավորներ։ Նրանց խոսքով՝ համային ռեցեպտորները իսկապես ենթարկվել են էլեկտրոդների ազդանշաններին: