ՆՁԱԿ
   
 

Գիտություն

 

Շոկոլադում, հատապտուղներում և թեյում առկա բաղադրիչները փրկում են շաքարախտից

  

Ամերիկացի գիտնականները պարզել են, որ շոկոլադում, հատապտուղներում և թեյում առկա բաղադրիչները փրկում են շաքարախտից:  Մասնավորապես` խոսքը ֆլավոնոիդների մասին է՝ բնական հակաօքսիդանտների, որոնք առկա են բոլոր վերոնշյալ մթերքներում:

 Նման եզրակացության գիտնականները հանգել են հետազոտության արդյունքում, որին մասնակցել է 2.000 մարդ:

Գիտնականները խորհուրդ են տալիս ամենօրյա սննդակարգում օգտագործել շոկոլադ, հատապտուղներ և թեյ, նաև՝խաղող: